Lammefjorden og Audebo Pumpestation

Lørdag d. 12. august

Hele Lammefjorden ville stå under vand og være ubeboelig, hvis ikke Audebo Pumpestation hver eneste dag sørgede for afvandingen af områdets ca. 11.000 tønder land. Via cirka 40 km kanaler føres overskudsvandet hen til Audebo Pumpestation, hvorfra der årligt pumpes ca. 16 millioner m³ vand ud i havet. Den 2,3 km lange Audebodæmning stod færdig i 1874, blot 1 år efter at afvandingsprojektet i Lammefjorden blev påbegyndt. Vi skal på pumpestationen og se en stor udstilling om Lammefjordens historie – og ikke mindst om den imponerende bedrift det var at inddæmme Lammefjorden i slutningen af 1800-tallet. Bagefter skal vi på en guidet tur i området med Arne Fjordgaard.

Kaffe og kage på hjemmeturen. Pris: medlemmer 125 kr. Per person, ikke medlemmer: 150 kr.

Afgang fra Bjæverskov Kirke kl. 10.45 og Borup Station kl. 11.00

(Husk madpakken!)

Tilmelding til Anne Lise Pedersen, Tlf. 30 56 05 72 senest mandag d. 7. aug.

Modtage en e-mail når der er nyt her på siden

Udgivet i Kommende arrangementer | Kommentarer lukket til

Kommende arrangementer

Udgivet i Kommende arrangementer | Kommentarer lukket til Kommende arrangementer