Rundvisning på Giesegaard

Ved fhv. Skovfoged Viggo Jensen

Lørdag den 24. juni 2017 kl. 13 til ca. 15

Vi mødes på Rundingen ved vejen til Nordrup, hvor bilerne kan parkers, krydset i blåt på kortet.

På rundvisningen vil vi se parken, høre om de mange forskellige drifts– og beboelsesbygninger og få fortalt hovedbygningens historie. Desværre er det vanskeligt at gå rundt, hvis man er gang-besværet.

Foreningen medbringer kaffe og drikke, som indtages et passende sted afhængigt af vejret.

Rundturen er gratis, men tilmelding er nødvendig, da der er plads til højst 30 personer. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Tilmelding til Ruth Christiansen, tlf. 40 63 71 18

Eller mail: tulle_slimminge@hotmail.dk

Lammefjorden og Audebo Pumpestation

Lørdag d. 12. august

Hele Lammefjorden ville stå under vand og være ubeboelig, hvis ikke Audebo Pumpestation hver eneste dag sørgede for afvandingen af områdets ca. 11.000 tønder land. Via cirka 40 km kanaler føres overskudsvandet hen til Audebo Pumpestation, hvorfra der årligt pumpes ca. 16 millioner m³ vand ud i havet. Den 2,3 km lange Audebodæmning stod færdig i 1874, blot 1 år efter at afvandingsprojektet i Lammefjorden blev påbegyndt. Vi skal på pumpestationen og se en stor udstilling om Lammefjordens historie – og ikke mindst om den imponerende bedrift det var at inddæmme Lammefjorden i slutningen af 1800-tallet. Bagefter skal vi på en guidet tur i området med Arne Fjordgaard.

Kaffe og kage på hjemmeturen. Pris: medlemmer 125 kr. Per person, ikke medlemmer: 150 kr.

Afgang fra Bjæverskov Kirke kl. 10.45 og Borup Station kl. 11.00

(Husk madpakken!)

Tilmelding til Anne Lise Pedersen, Tlf. 30 56 05 72 senest mandag d. 7. aug.

Modtage en e-mail når der er nyt her på siden

Udgivet i Kommende arrangementer | Kommentarer lukket til

Kommende arrangementer

Udgivet i Kommende arrangementer | Kommentarer lukket til Kommende arrangementer